Bude do vinohradov nad Račou jazdiť vyhliadkový vláčik?

Snaha pomôcť pestovateľom a priblížiť krásy račianskeho chotára priviedla predstaviteľov samosprávy – najmä BSK cez agentúru Turizmus regiónu Bratislava, turistickej organizácie Tour4U a tiež vedenia Račianskeho spolku k myšlienke zaviesť takpovediac Vinohradnícky expres.

O čo by išlo? Vláčik (v skutočnosti ide o malý autobus) by v pravidelných intervaloch v určených časoch robil okružnú jazdu po račianskych viniciach so zastávkami na miestach s občerstvením a najkrajším výhľadom.

Predseda Račianskeho spolku Matúš Burian pri vláčiku na Peknej ceste.

Prvú obhliadkovú jazdu zameranú najmä na priechodnosť úsekov a zmonitorovanie stavu vinohradníckych cestičiek absolvoval s vodičom „vláčika“ predseda Račianskeho spolku Matúš Burian.

Ku fotografiám pridal komentár: „Čoskoro!“ Zdá sa teda, že sa dlhoročný plán, ako dostať k račianskym vinárom aj turistov z centra Rače resp. Bratislavy začína v spolupráci s operátom Tour4U napĺňať.

Odborníci očakávajú, že leto 2020 sa vzhľadom na situáciu s koronavírusom bude nielen na Slovensku niesť predovšetkým v duchu lokálneho cestovného ruchu prípadne rôznych foriem gastroturistiky. To predstavuje šancu pre miestnych poskytovateľov služieb osloviť nových zákazníkov ponukou šitou na mieru tejto situácii.

Vodič vláčika preveril zjazdnosť trasy od Krasňan až po Raču, na fotografii je zaparkovaný pri vinici Tále.
Trasa vláčika by viedla vinicami v katastri Rače, ktoré ponúkajú ostrý kontrast ku ruchu mesta.

Podobné atrakcie v zahraničí:

Grinzig, Rakúsko
Provensálsko
Južná Morava
Burgenland, Rakúsko
Bordeaux, Francúzsko
Toskánsko, taliansko

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *